Startzondag Concert met Irma Dee op 10 september

25 juli 2023

Nederlandstalig concert Irma Dee, een verhaal over thuis komen.

 

Op zondag 10 september aanstaande vindt in Bethel Harlingen de theatrale muziekvoorstelling plaats van het Nederlandstalige programma van Irma Dee. In deze theatrale voorstelling neemt Irma Dee met haar band in kleine bezetting de bezoekers mee op een reis door het leven, naar aanleiding van haar album ‘Prodigal Daughter’. Voor dat album is zij geïnspireerd door de bestseller ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen. Irma was eerder met haar verhaal te zien in het tv-programma ‘De Verandering’ op NPO2 en bij ‘Hour of Power’ op RTL5. 

 

 

Verloren zoon
Het verhaal van de verloren zoon klinkt misschien haast overbekend. Maar de manier waarop het hier gepresenteerd wordt gaat veel verder en dieper dan het verhaal vaak gebracht wordt. Er worden allerlei thema’s belicht, van weglopen, je niet geliefd voelen, schaamte, angst en de weg terug ondernemen. Daarnaast komen ook de positie van de oudste zoon en de liefde van de vader in ruime mate aan bod. 

Irma Dee bracht tot nu toe een album, een EP en diverse singles uit. Daarin spelen wezenlijke vragen over het leven en de dood een belangrijke rol. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven, de moord op haar zwager en de impact op het leven van haar zus en gezin op missie in Afrika, was de muziek in haar voor een aantal jaren verstild. Tot zij het boek “Eindelijk Thuis’ las van Henri Nouwen, die hierin verslag doet van zijn gedachten bij Rembrandt's ‘De Terugkeer van de Verloren Zoon’. Het boek bleek woorden te geven aan de zoektocht die zij zelf doormaakte. Irma maakte ‘Prodigal Daughter’ naar aanleiding van dit boek. De uitgever van deze bestseller (Lannoo) sprak het idee en thema zo aan, dat een speciale heruitgave werd gemaakt waarin het album bij het boek is gevoegd. Daarvan is inmiddels de derde druk verschenen.


Avondvullend programma

Samen met Bram Rebergen (directeur Youth for Christ) is een verhalende voorstelling gemaakt waarin naast liedjes en bekende covers een verhaallijn meeloopt die de bezoeker meeneemt op een reis door het leven, naar het punt waarop klinkt: Jij bent GELIEFD!

Irma’s zus, Lora Kremer heeft ook een verhalende rol in het geheel. Het betreft een avondvullend programma met veel beeldmateriaal van zang, dans en theater, ondersteund met treffende beelden. Een avond met een aansprekende boodschap voor jong en oud. Het programma heeft een laagdrempelig karakter en is geschikt voor iedereen.

 

Kaarten (€6,00 p.p.) zijn vanaf 1 augustus 2023 te koop via Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/IrmaDee
 

Locatie Baptistengemeente Bethel Harlingen
Adres Lanen 65,8861 CC Harlingen
Datum 10 september 2023
Tijd 19.30 - 21.30 (inloop 19:00 )
   
Organisatie Bethel Harlingen<<< Overzicht

Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn leerlingen te maken. Doop hen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat Ik u heb gezegd.

Mathes 28:19 - Nieuwe Bijbelvertaling