Terugblik emotioneel concert Irma Dee

21 september 2023

Een volle zaal was afgelopen zondag 10 September getuige van een prachtige voorstelling met Irma Dee. Met een gitarist en een pianist werden prachtige liedjes met een loepzuivere stem van Irma Dee ondersteund met beeld en een voice over van Bram Rebergen (directeur van Youth for Christ). Rake teksten met een prachtige boodschap dat we allemaal terug mogen keren bij God de Vader.

Door de verhalen en liederen heen ervaren we ook de zoektocht van Irma zelf die begon in een witte jurk maar halverwege de voorstelling opkwam met zwarte vegen in haar jurk en daardoor liet zien ook net als de verloren zoon (dochter) een kant op te gaan weg bij de Vader. Toen ze als 17-jarige de soundmixshow van Hennie Huisman won wilde ze doorbreken in de muziek. Bekijk hier het fotoverslag.

Na een ingrijpende gebeurtenis in het leven van Irma, de moord op haar zwager en de impact op het leven van haar zus en gezin op missie in Afrika, was de muziek in haar voor een aantal jaren verstild. Tot zij het boek “Eindelijk Thuis’ las van Henri Nouwen, die hierin verslag doet van zijn gedachten bij Rembrandt's ‘De Terugkeer van de Verloren Zoon’. Het boek bleek woorden te geven aan de zoektocht die zij zelf doormaakte. Irma maakte ‘Prodigal Daughter’ naar aanleiding van dit boek.


Aan de vele reacties van de mensen te horen (ruim 100) waren velen geraakt door het verhaal, en de getuigenis van haar zus Lora. Zij vertelde dat je je niet moet focussen op het waarom iets gebeurt, maar richt je op God de Schepper die je boven alles uit kan tillen.
Aan het einde volgde nog een prachtige toegift van het nummer “Als ik val”.  Als het mis gaat in ons leven dan is God de Vader daarbij om ons op te vangen. Het is een overgave van jouw leven in Zijn handen. Daar mag je op vertrouwen door het volbrachte werk van Jezus.  Dit nummer dat grijs wordt gedraaid op “Groot nieuws radio” zal onderdeel zijn van haar nieuwe project. Het was een gezegende avond waar veel mensen ontroerd werden maar ook opgebouwd en bemoedigd! Dat God het gezaaide mag zegenen en uitwerken in onze harten, aan Hem alle eer!

Willem Leijenaar
 <<< Overzicht

Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn leerlingen te maken. Doop hen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat Ik u heb gezegd.

Mathes 28:19 - Nieuwe Bijbelvertaling